Popolna zapora ceste R3-912/3105 Novaki – Cerkno zaradi več prireditev v naselju Cerkno – dovoljenje

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je izdala dovoljenje za popolno zaporo državne ceste:

  • 26. 7. 2024 od 18:00 do 27. 7. 2024 do 3:00,
  • 27. 7. 2024 od 8:00 do 28. 7. 2024 do 3:00,
  • 7. 9. 2024 od 7:00 do 23:00 na cestah:
  • Cesta: RT-912
    Odsek: 3105 Novaki – Cerkno (od km 9,620-9,830)

zaradi izvedbe prireditve “Poletje v Cerknem” in “Pajtička fest”.

Dovoljenje za popolno zaporo državne ceste (.pdf datoteka)

Motena vodooskrba – Poče (25. 7. 2024)

Uporabnike v Počah obveščamo, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju v četrtek 25. julija 2024 med 7. in 11. uro motena oz. prekinjena vodooskrba. Po končanih delih očistite mrežice in druge nastavke na pipah ter temeljito izperite hišno vodovodno omrežje.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Prekuhavanje vode na sistemih v upravljanju Občine Cerkno (23. 7. 2024)

Ukrep obveznega prekuhavanja vode pred uporabo v prehranske namene do preklica še vedno velja na naslednjih vodooskrbnih sistemih v upravljanju občine: Trebenče, Jesenica, Orehek in Kojca.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

NAVODILA
Povzetek priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje RS

Potem ko voda zavre, priporočamo, naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja prekuhane vode je najbolje, da ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku. Tako pripravljeno jo za pitje uporabljamo 24 ur.

Če je voda motna, moramo pred prekuhavanjem odstraniti večino delcev. To dosežemo z usedanjem in nato filtracijo skozi več plasti čiste, najbolje prelikane tkanine ali skozi čist papirnat filter (pivnik, filter za kavo).

V primeru izrednih razmer, kot so obilno deževje, okvara dezinfekcijske postaje, okvare in dela na omrežju, ipd. se ukrep obveznega prekuhavanja razglasi tudi na sistemih, kjer je urejena priprava vode oz. dezinfekcija, saj se takrat poveča možnost mikrobiološkega onesnaženja.

Poletje v Cerknem 2024

Vabljeni na dvodnevno praznovanje poletja v Cerknem!

Poletje v Cerknem 2024 bo potekalo v petek, 26. julija in soboto, 27. julija. Pripravite se na pestro dogajanje z odličnimi koncerti in bogatim spremljevalnim programom, ki bo zadovoljil vse generacije in okuse.

Petkov večer bo obarvan z energičnimi ritmi in odličnimi nastopi zasedb Jet Black Diamonds, MRFY in Tačmi Brass Band. Sobota pa bo posvečena narodnozabavni glasbi, ki bo razveselila ljubitelje te zvrsti. Zabavali vas bodo Ansambel Traverza, Ansambel Galop ter Gino & Band.

Poleg raznolikega glasbenega programa bo poskrbljeno tudi za bogat spremljevalni program, ki bo poskrbel za zabavo in aktivnosti za vse starosti: otroški program, Festival lesa in rokodelstva, športni dogodki in še in še. Za ogled spremljevalnega programa kliknite TUKAJ.

Ne zamudite te priložnosti za doživetje poletnega vzdušja v Cerknem. Pridite in praznujte z nami!

*Vsi koncerti v okviru Poletja v Cerknem so brezplačni.

Sprejem odpadkov, ki vsebujejo azbest, v zbiralnici odpadkov Cerkno

Obveščamo vas, da bo drugi letošnji termin za sprejem odpadkov, ki vsebujejo azbest v  soboto 10. avgusta 2024 med 8. in 11. uro v Zbiralnici odpadkov Cerkno. Odpadki naj bodo zloženi na paletah in poviti s folijo. 

Brezplačno se v zbiralnici lahko letno odda do 500 kg tovrstnih odpadkov na gospodinjstvo.

V Cerkno prihajajo rezbarji – Izdelovalci lesenih pustnih mask

Cerkno bo od petka, 26. julija do nedelje, 28. julija prizorišče mednarodne rezbarske delavnice, ki bo osrednji del programa letošnjega dogodka LARFA ART Cerkno 2024 – festivala lesa in rokodelstva.

Gre za srečanje rezbarjev, ki se ukvarjajo z izdelovanjem lesenih mask v alpskem prostoru in so člani mednarodnega Združenja Mascherai Alpini. Udeleženci iz Italije, Avstrije in Slovenije bodo s svojo kreativnostjo oživeli trg pred cerkvijo sv. Ane v obliki odprte delavnice.

Skupna značilnost krajev alpskega in predalpskega sveta, iz katerih prihajajo udeleženci delavnice, so prepoznavne pustne skupine, katerih bistveni element je izrezljana lesena maska.

Obiskovalci boste tako imeli priložnost spoznati različne načine obdelave lesa za izdelavo mask, veliko radovednost pa bodo zagotovo vzbudile različne podobe mask, ki bodo nastajale izpod rok spretnih gostujočih in domačih mojstrov.

Delavnice doma se bosta udeležili tudi lokalna rokodelca – rezbarja Vid Prezelj in Marijan Rejc.

Z delavnico želimo v lokalni skupnosti ovrednotiti pomembnost cerkljanske laufarije med tradicionalnimi pustnimi skupinami v mednarodnih okvirih ter poudariti pomembnost rokodelskega dela kot elementa lokalne identitete, ki jo je v Cerknem potrebno ohranjati.

Urnik rezbarske delavnice:

  • Petek, 26. julij, 15.00 – 18.00
  • Sobota, 27. julij, 9.30 – 12.30; 15.30 – 18.30
  • Nedelja, 28. julij, 9.30 – 12.30

Povezave za več informacij:

Vabljeni na obisk.

Naročanje prevozov vode z gasilskimi cisternami

Občina Cerkno obvešča vse občane, da lahko naročijo prevoz vode z gasilskimi cisternami za različne namene na sledeč način. V poslovnem času občinske uprave (od ponedeljka do petka dopoldan) lahko prevoz naročijo na telefonski številki 05 37 34 640, popoldan in čez vikend pa na dežurno telefonsko številko 031 370 444. Ob naročilu naročnik izpolni priložen obrazec, ki ga dobi tukaj(ob kliku na »tukaj« povezava do obrazca). Obrazec je na voljo tudi na sedežu občinske uprave in pri prevozniku ob dostavi.

Motena vodooskrba – Šebrelje (11. 7. 2024)

Uporabnike Dolenje vasi v Šebreljah obveščamo, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju v četrtek 11. julija 2024 med 7. in 11. uro motena oz. prekinjena vodooskrba. Po končanih delih očistite mrežice in druge nastavke na pipah ter temeljito izperite hišno vodovodno omrežje.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Motena vodooskrba – Šebrelje (4. 7. 2024)

Uporabnike v Šebreljah obveščamo, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju v četrtek 4. julija 2024 med 8. in 13. uro motena oz. prekinjena vodooskrba. Po končanih delih očistite mrežice in druge nastavke na pipah ter temeljito izperite hišno vodovodno omrežje.

Zahvaljujemo se za razumevanje.